BlogglistorFastigheter


Hem & Inredning
Vi hoppas att din upplevelse på bloggen har varit bra.
Vi tar tacksamt emot din röst genom att du klickar på Byggahus & Vi Bygger Hus klicka på logon (nytt fönster öppnas). Röstningen sker genom att du klickar på stjärnorna.


Vi som bygger

Finns det något mysigare än att elda i kaminen när mörkret faller?

Hör hur det sprakar och lugnet sänker sig över hemmet. Det är sååå mysigt!
Nu till mitt bekymmer;jag är på jakt efter en snygg och praktisk vedkorg (eller något som kan fungera som vedkorg). Jag gillar stilrena inredningsdetaljer. Har du några tips?
418138Bruka Desing
Vedställ Järn 895 kr
AdurokorgVedkorg i filt
H:40 B:30 D:28 cm 450 kr
smd_silosvart_1958Korg Silo
Silo,en stilren korg i strukturlackerad aluminium. Korgen fungerar både som vedkorg och som större kruka. Design:Stina Sandwall. Diameter 46 cm och höjd 40 cm. Finns i färgerna grå,vit eller grön. 1 995 kr
eld-i-kaminen
En kamin kan också sänka din värmekostnad. Innan du börjar leta efter olika kaminmodeller är det bra att tänka igenom vilken funktion värmekällan ska ha. För många är ekonomin och behovet av tillskottsvärme det viktigaste. För andra är trivselfaktorn mer väsentlig.
Vad kosta det att installera en braskamin och skorsten?
BudgetFaktisk kostnad
Kamin Aografocus53 00049 724
Skorstensrör &fäste (invändig)14 900
Pryrock cemetnspånskivor3 907
Skorsten (utvändig)10 505
Skorstenshuv inkl montering8 000
Sotare intyg3 681
Golvskydd/glas1 195
Totalt Byggsats53 00091 912
Installation13 00013 000
Totalt66 000104 912

 

Kaminköpartips:
 1. Ta reda på om glaset är behandlat för att inte sota igen,så att elden inte skyms av svartnat glas.
 2. Tänk på att ta med gnistskydd och besiktning i budgeten.
 3. Köp kamin,skorsten,huv och installation av ett och samma företag. Det besparar dig mycket bekymmer.

 

4 comments to Finns det något mysigare än att elda i kaminen när mörkret faller?

 • Spanat in Röshults vedförvaring? Riktigt snygg.. Men med tanke på er kamin kanske en korg i läder eller liknande är snyggare. Asplund har en fin korg,lika så ett liten butik i Forserum (design by johanna).

  • Lajla

   Hej Malin Catrin,
   Jag har tittat på Röshults men tänkte att det var lite opraktiskt med en tung vedförvaring jag vill kunna flytta fram den till kaminen. Den är dock super snygg. Vad det beträffar Asplund så är även denna korg super snygg men kanske mindre praktisk. Eftersom veden smutsar ner golvet.
   Jag gillar Bruka Designs vedställ men skulle helst ha det i antracit grå som kaminen eller kanske ett Röshult Manhattan Cabinett low som är obehandlat…2 495 kr är ganska dyrt…Tusen TACK för tips…Lajla

 • Anna Jönsson Sunemark

  Hej Husplaner

  Tack för att ni delar med er av all er inspiration och era tips. Själv är vi mitt uppe i vårt husbygge och har gjort otaliga besök på er sida. Strax innan jul fick vi äntligen huset vädersäkrat så nu känns det lite mer avslappnat.
  Har en fråga till dig angående dina egengjutna fönsterbänkar. Gjorde du någon ytbehandling? Kan du bjuda på en bild där det är monterat och klart? Är väldigt sugen på att göra detsamma till vårt hus.

  Med vänliga hälsningar
  Anna (anna.304@hotmail.com)

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href=""title=""><abbr title=""><acronym title=""><b><blockquote cite=""><cite><code><del datetime=""><em><i><q cite=""><strike><strong>

Current month ye@r day *