På jakt efter trygghet…

Så snart huset har fått tak bör det installeras ett bygglarm. Genom att installera ett bygglarm i tidigt skede minimeras risken för stöld av byggmaterial och/eller skadegörelse under byggtiden.

När du bygger nytt hus ingår oftast larm men Nej, nej larmet är inte alltid ditt det kan ägs av företaget som installerat alarmet t.ex. Securitas Direct eller Sector Alarm och vill du inte ansluta dig till deras larmtjänst för ca 300 kr i månaden så måste du skicka tillbaka larmet.

Om du har en öppen planlösning kan det kanske räcka med att sätta upp IR sensorer på bottenvåningen, samt larmkontakter på alla ytterdörrar, sen komplettera med några IR på övervåningen. Sätt sen upp en rejäl siren på taket, som går igång om larmet utlöser. Börjar det tjuta som f-n tar tjuvarna och sticker iväg och det är det viktigaste med ett larm, se även till att sätta upp larmdekaler på alla fönster och dörrar, syns IP sensorerna när man tittat in genom fönstren är det ingen nackdel.

Har du en GSM uppringare, se till att den ringer upp både dig och eventuellt någon granne om larmet går.

Vill du slippa en massa kablage, välj trådlöst system, mycket lättare att installera och bygga ut, batterierna räcker ofta flera år innan dessa behöver bytas. Larmcentralen brukar varna när det är dags att byta dessa. Sirenen på taket!

Om du väljer att koppla upp larmet mot en central undvik då hyrlarm. Visst, det blir lite billigare engångskostnad, men du betalar där efter 225-300 kr månaden blir det snabb en kostnad som springer iväg.

Larm du äger själv – utan månadskostnad är ett bra alternativ. Många tror att det är som på TV när larmet går… men det tar ofta minst 30 min innan larmbolaget är på plats. Om du får larmet i din mobil kan du ringa polisen som ofta är på plats på samma tid och därmed spara 300 kr/ månad.

Lämna ett svar