TAGLIATELLE med tryffel, svamp & primörer

Ingredienser; 200 g valfri färsk svamp 1 morot 1 palsternacka ½ finhackad schalottenlök 1 bit parmesan 2 tsk tryffelolja eller tryffel, ärtskott 1 msk flytande kycklingfond salt /peppar.

Gör så här; 1.  Koka valfri pasta och kyl ner. 2. Skär grönsakerna och svampen i bitar. Fräs med den hackade schalottenlöken. 3. Häll på grädde och kycklingfond och låt koka ihop ca 2 min. 4. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner pastan. Servera med riven parmesan och ärtskott. Sååå enkelt och sååå gott.

Vintips Castel Forte Ripasso pris 99 kr… Galet mycket vin för pengarna…

Castel Forte Ripasso har rubinröd färgnyans med mörkröd kant och härlig doft av körsbär och björnbär. Vinet har pigg och smakfullt syra som är väl integrerad med vinets fruktighet. Smaken är fyllig med inslag av körsbär, mandel och torkad frukt. Elegant kraft – med rena körsbärs och björnbärstoner, inget av det syltiga söta som så många Ripasso tenderar att ha.

Druvorna kommer från vinfält som är belägna i fem Valpolicella Classico distrikt:  Marano, Negrar, Fumane, Sant’ Ambrogio and San Pietro Incariano. Druvor: Corvina 50% Rondinella 25, Molinara 15% Negrara 10%. Druvorna jäser i 12 dagar i ståltank i 25 grader och med konstant skalkontakt. I slutet av mars året efter jäser detta vin en gång till med skalresterna från amaronevin. Vinet är lagrat på slovenska fat i ett år.

Vad är Ripasso & Valpolicella Classico?
Det innebär att vinet genomgår en andra jäsning på skalresterna från Amarone-produktionen. Den andra jäsning ger ett fylligare vin med mer tanniner och struktur.
Valpolicella (Classico) är ett område i den italienska provinsen Verona, öster om Gardasjön. Där produceras lätta till medelfylliga rödviner gjorda av en blandning av flera druvor. Den huvudsakliga druvan är Corvina.