BlogglistorFastigheter


Hem & Inredning
Vi hoppas att din upplevelse på bloggen har varit bra.
Vi tar tacksamt emot din röst genom att du klickar på Byggahus & Vi Bygger Hus klicka på logon (nytt fönster öppnas). Röstningen sker genom att du klickar på stjärnorna.


Vi som bygger

Så får du ljud …i hela huset!

Du behöver inte skrymmande högtalare eftersom det är enkelt att bygga in dem i väggarna och taket. Det finns mängder av olika högtalarmodeller i olika pris- och kvalitetsnivåer att välja bland –även riktbara sorround-högtalare för teven.
Du kan lyssna på musik i olika rum eller zoner. Ljudkällor som CD,DVD,radio och TV kan styras från varje zon med en fjärkontroll eller din iPhone. Tre zoner,högtalare och styrpaneler kostrar från 15.000 kr och uppåt pluss installation.
Det som blivit fel rättas till.

IMG_2487

Helgens projekt har bestått i att spackla igen hålet efter det att elektrikerna sänkt högtalarkablar och el till stereon. Den hamnade liksom lite för högt. Det var så mycket att tänka på när elritningarna godkändes.  Nu väntar jag bara på att Janne från Bredaryds radio ska komma och hjälpa till med installationen.
hogtalare-planlosning
Zon 1. KÖK (2 Beolab 4000 högtalare på väggen och vår Stereon BO  Beosound 4) / VARDAGSRUM (2st inbyggda högtalare i taket)
Zon 2. ARB. RUM (2st inbyggda högtalare i taket)
Zon 3. SOVRUM (2st inbyggda högtalare i taket) och Zon 4. BAD (2st inbyggda högtalare i taket)
På varje Zon högtalarpar installera BO link passiv slutsteg och 1 st Apple Airport express st för att skicka musiken från iPad,iPhone,data mm

2 comments to Så får du ljud …i hela huset!

 • Adam

  Hej,

  Brukar kolla in erat husbygge ibland,oftast för se framstegen med vinkällaren. Såg tyvärr att det verkar ha avstannat lite.

  Men tillbaka till topic,kul att ni satasr på ett multirumssystem kör det själv och har lite råd till er innan det är försent. Zonen sovrum/badrum skulle jag verkligen rekomendera er att göra till två zoner,anledningen är att man vill oftast ha en betydligt högre volym i badrumet en i sovrumet vanlig sovrumsnivå är oftast för låg när vattnet rinner eller man står i duschen.

  Mvh
  Adam

  • Lajla

   Hej Adam!
   TACK för bra råd…
   Så här i slutet måste vi prioritera var jag lägger de sista slantarna. Detta zon sytem kan byggas ut med ytterligare ett slutsteg Beolink Passive en Airport express i badrummet det kostar ca 6 500 + 1 000 kr och jag kan koppla in det själv. :-)
   Supersnällt av dig att komma med bra råd. //Lajla

Kommentera

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href=""title=""><abbr title=""><acronym title=""><b><blockquote cite=""><cite><code><del datetime=""><em><i><q cite=""><strike><strong>

Current month ye@r day *