Så får du ljud … i hela huset!

Det som blivit fel rättas till.

Du behöver inte skrymmande högtalare eftersom det är enkelt att bygga in dem i väggarna och taket. Det finns mängder av olika högtalarmodeller i olika pris- och kvalitetsnivåer att välja bland – även riktbara sorroundhögtalare för teven.

Du kan lyssna på musik i olika rum eller zoner. Ljudkällor som CD, DVD, radio och TV kan styras från varje zon med en fjärrkontroll eller din iPhone. Tre zoner, högtalare och styrpaneler kostrar från 15.000 kr och uppåt plus installation.

Helgens projekt har bestått i att spackla igen hålet efter det att elektrikerna sänkt högtalarkablar och el till stereon. Den hamnade liksom lite för högt. Det var så mycket att tänka på när elritningarna godkändes.  Nu väntar jag bara på att Janne från Bredaryds radio ska komma och hjälpa till med installationen.

Zon 1. KÖK (2 Beolab 4000 högtalare på väggen och vår Stereon BO Beosound 4) / VARDAGSRUM (2st inbyggda högtalare i taket)

Zon 2. ARB. RUM (2st inbyggda högtalare i taket)

Zon 3. SOVRUM (2st inbyggda högtalare i taket) och Zon 4. BAD (2st inbyggda högtalare i taket)

På varje Zon högtalarpar installera BO link passiv slutsteg och 1 st Apple Airport express st för att skicka musiken från iPad, iPhone, data mm

2 svar på ”Så får du ljud … i hela huset!”

  1. Vilka grymma tips! Så här i slutet måste vi prioritera var jag lägger de sista slantarna. Detta zon sytem kan byggas ut med ytterligare ett slutsteg Beolink Passive en Airport express i badrummet det kostar ca 6 500 + 1 000 kr och jag kan koppla in det själv. Supersnällt av dig att komma med bra råd.

  2. Hej,

    Brukar kolla in erat husbygge ibland, oftast för se framstegen med vinkällaren. Såg tyvärr att det verkar ha avstannat lite.

    Men tillbaka till topic, kul att ni satasr på ett multirumssystem kör det själv och har lite råd till er innan det är försent. Zonen sovrum/badrum skulle jag verkligen rekomendera er att göra till två zoner, anledningen är att man vill oftast ha en betydligt högre volym i badrumet en i sovrumet vanlig sovrumsnivå är oftast för låg när vattnet rinner eller man står i duschen.

    Mvh
    Adam

Lämna ett svar