Hitta mäklare

Det finns två lokala mäklarfirmor som är tänkbara för oss Mäklare T. Darpö ett familjeföretag i Båstad och Jakobssons Bjäremäklaren.

Tips: Det lönar sig ofta att försöka pressa priset på mäklarens arvode, precis som på t.ex. el eller banklån.

När du skall välja mäklare så försök att vara grundlig i ditt val, det kan trots allt vara en av de största affärerna i ditt liv. Lyssna med vänner och bekanta som har sålt sitt hus eller lägenhet i ditt område. När du sedan har fått lite tips på vilka mäklare som verkar bra så tar du reda på när de har sin nästa visning. Sedan går du helt enkelt på mäklarens visning och ser om du gillar sättet som de arbetar på. Hälsar de t.ex. på alla spekulanter, ser de till att skriva upp namn och tel nr på alla som är på visningen. Kan vara bra att veta ifall något försvinner under visningen.

Sedan kontaktar ni mäklaren och bestämmer tid för ett möte. Se till att det är ni som bestämmer vad möte skall handla om. Mäklare träffar ett antal kunder varje dag och det gäller att se till att de vill sälja just ert objekt. Det är viktigt att ni har en uppfattning om hur mycket ni vill sälja för. Se till att ni har bestämt er för ett belopp och inte bara ”så mycket som det bara går”. Annars kan det vara svårt att bedöma om mäklaren kommer att kunna uppfylla era krav.

Ytterligare tips finns på denna länk Flytt Sidan

Lämna ett svar