Golvluckan

 Golvlucka i härdat glas med ram i rostfritt borstat stål med motoriserad luckarm.

 

Två ventilationsrör som är 50 mm i diameter leds i betongplattan till husets norrgavel. Tillufts röret (blå linje) leds upp i 30 cm i ytterväggen och det andra frånluftsröret (röd linje) leds upp till en höjd på minst 1,5 – 2 m i över marknivån.

Test av luckans storlek med en mall av bakpapper   Det blir bra!

Motoriseradluckarm

4 svar på ”Golvluckan”

 1. Hej Stefan,
  Ursäkta för sent svar. Jag har missat din fråga i min kommentar box. Ramen är tillverkad av 3 mm helsvetsat rostfritt borstat stål med infällda ledgångjärn. Vad det beträffar glaset 2 x 8 mm härdat glas med 0,76 mm laminering det innebär att om glaset skulle spricka finns det laminering som gör att inte vinkällaren fylls med glaskross. Motor till luckan kommer från Ferralux.

  https://husplaner.se/ritn1/
  https://husplaner.se/ritn2/
  https://husplaner.se/arm-ritning/

  Om du ska göra något liknande har jag ytterligare en strömförsörjningsadapter för att styra 24 V DC elektriska fönsteröppnare (Ferralux). Vilken jag gärna säljer.
  Allt gott! //Lajla

 2. Stefan Griph säger:

  Hej!
  Ska göra en glaslucka till min vinkällare och när jag googlade hittade jag er lucka. Er konstruktion utan markerande överlappande list är precis som jag funderat ut. Kan ni ta några bra bilder som visar detaljer typ gångjärn mm och har ni rent av en ritning, typ av glas och tjocklek.
  Gott Nytt År!
  /Stefan

 3. Hej Nina, Jag hade gärna delat med mig men kan dess värre inte rekommendera de som gjort min lucka. Motorn är fortfarande inte installerad. Problemet är att konstruktionen saknar klämskydd. Nu vet jag en hel del om säker installation och hoppas att finna en lösning inom kort. Jag rekommendera er att kontakta Torbjön Friberg på Bloms AB 033-157075 för en säker konstruktion.

  Några tips kan jag dock bistå med… Ramen är tillverkad av 3 mm helsvetsat rostfritt borstat stål med infällda ledgångjärn. Vad det beträffar glaset 2 x 8 mm härdat glas med 0,76 mm laminering det innebär att om glaset skulle spricka finns det laminering som gör att inte vinkällaren fylls med glaskross. Lycka till!

 4. Får man vara så fräck och fråga vad golvluckan kostade utan den motoriserade armen? Jag och min sambo ska bygga hus och kommer ha en vinkällare och älskade hur du hade gjort med luckan. Vem hade du som leverantör?

Lämna ett svar