Investera i smarta funktioner!

Elpriset väntas stiga kraftigt i framtiden. Vad ska jag göra som konsument för att få så låg elförbrukning som möjligt?

För att förbruka så lite el som möjligt har vi bland annat valt ett intelligent ventilationssystem med värmeåtervinning, energisnål och timerstyrd belysning. Energiklass A på kyl, frys, ugn, diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare.

Smarta funktioner är både bekväma och lönsamma på sikt!

Rörelsevakt
Släcker lamporna i utrymmen som klädkammare, tvättstuga och garage. Du slipper att famla efter knappen i mörkret eller ställa ifrån dig tvätt eller matkassarna för att tända.

Timers ökar säkerheten
Det finns många olika timers och ännu fler användningsområden. Vid kaffebryggaren eller strykjärnets uttag skapar förutom energikontroll också extra säkerhet. Mer avancerade timers har digitala multifunktioner, som t ex kan programmeras för att slumpvis tända lampor och därigenom avskräcka tjuvar när du är bortrest.

Skymningsrelä
Vill du både ha bekvämlighet och energikontroll kan du skaffa ett tidur med inbyggt skymningsrelä. Då väljer du en tid när du t ex vill att hall- eller ytterbelysning ska tändas, som sedan justeras efter årstidsljuset, tack vare att apparaten också känner av när det skymmer.

 

SKAPA ATMOSFÄR

Tänk att komma hem en kväll efter jobbet och bara trycka på ”relaxknappen” Ljuset är helt rätt och stämningsfull musiken ljuder ur högtalarna – martini moods på direkten – fantastisk tanke!

Och allt kan vi få i den gamla runda bakelit-looken i apparatserien Renova, med alla önskade funktioner i härliga designen från förr som passar in i stilen av vårt hus.

Mjäryds Elmontage har undersökt möjligheterna. Frank låter meddela  ”-Jojomensan det kan funka med Renova serien och när vi är ute lite i god tid så kan vi planera installationen efter det. Det är fabrikat Eltako som finns i trådlöst/trådbundet utförande. Det går också att styra via smartphones, läsplattor och annat spännande, dvs du är inte alls låst utan kan börja med en bas och sedan bygga på efterhand som du hittar egen vinning utav det.”

Lämna ett svar