Målar tak & väggar

Jag börjar med att foga vägg/tak-hörnet med latexfog.

Jörgen är en bra snickare ser till att målaren inte behöver använda så mycket latex.

Taket rollas med Nordsjö Innova Tak en vit färg som ger
en jämn yta med skönt djup.

Måla måla måla i riktning från fönster.

Rolla taket två gånger. Låter torka mellan.

Vi har valt att måla med Nordsjö Inova Silkematt är en väggfärg som ger en speciell matt, sidenaktig lyster. Trotts att färgen är matt är den praktiskt avtorkningsbar och tåligare än vanliga matta väggfärger.

Jag har tänkt rolla väggen, börja med att måla längs väggens alla kanter med en pensel. Målar några centimeter in på väggen så att jag är säker på att sedan kan komma åt överallt med rollern.

Jag har läst att man först ska rolla horisontellt över en yta, och sedan vertikalt över den just rollade ytan. Andra skriver att det är bra om man kan rolla från golv till tak i ett drag. Och en del ger inga speciella råd alls angående hur själva rollningen ska utföras.

Ganska förvirrande alltså!!!

Grå väggfärg med vacker sidenlyster.

En bra arbetslampan är suveränt för den som jobbar dygnet runt. Här hittar du Glob är en arbetslampa av slagtålig plast med kompaktlysrör och strömbrytare och 2 jordade eluttag. Kabellängd: 5 meter.

Jag är n.. nööj.. nöööööjd. Näh. INTE nöjd!

Naeh, ett försök till, men det var mig rackarns svårt att dölja var jag spacklat denna gång. Övergången mellan spackel-gips syns på tok för tydligt i släpljus från fönstret. Otroligt, spackla, slipa, måla… IGEN.

Lämna ett svar