Mitt senaste inköp

Det gäller att spara ihop till inköp på önskelistan, eftersom jag envisas med att önska mig så erbarmligt dyra saker.

”Sjuan”, designad 1955 av den världsberömde formgivaren Arne Jacobsen producerad av det danska företaget Fritz Hansen. Stolen ritades från början för Rødovre rådhus i Danmark. Med sits av plywood som vilar på en benkonstruktion i förkromat stål. Sjuan finns idag i flera olika utföranden. Utöver orginalmodellen hittar du även Sjuan som barnstol, orginalmodell med armstöd, barstol och som kontorsstol med hjul (med eller utan armstöd).

Arne Jacobsen
Troligen Danmarks mest kända arkitekt, utexaminerades 1927 från Konstakademin i Köpenhamn. Bara två år senare etablerade han sitt eget rikskontor. Han blev världsberömd för sin funktionella och modernistiska design och visade en allsidig talang inom både arkitektur och möbeldesign.

Numera står det en ”Sjuan” skrivbordsstol, Arne Jacobsen, Fritz Hansen på kontoret. Nu suktar jag efter en Bestlite BL 2 lampa.

Robert Dudley Best
Under sin barndom tillbringade han en del av sin tid på farfars lampa fabrik i Birmingham. Han studera industridesign och inredning i Düsseldorf och Paris. Influerad av Bauhaus, som tog Europa med storm med sina stränga linjer och ren stil. Det var under denna tid som Best utformade lampan samling som så småningom skulle dela hans namn. Ett tiotal av hans lampor tillverkas ännu idag.

Det är inte helt lätt att få pengar att räcka till möbler när man bygger nytt,hur har du gjort, har du köpt något nytt den senaste tiden?

Lämna ett svar