NEW ENGLAND STIL

För att ytterligare beskriva våra moodboards ger vi här några exempel på New England inredningsstil.

Husen är lekfullt utformade med flertalet vinklar, utskjutande takutsprång och vackra verandor. Fönstren har spröjs som ger ett varmt ombonat intryck. Stora öppna sociala ytor och murad öppen spis som blir självklar samlingspunkt. Det känns naturligt att inreda med vita nyanser som varvas med rött och blått som vi tänker oss ett sommarhus på den nordamerikanska östkusten.

1. LAMPA
Campaign Tripod Lamp från Par Courrier.
Tripod framtagen för Brittiska expeditioner under 20-talet. Metallen, träet, de vackra mässingsdetaljerna och sadelskinnet i remmarna skapar tillsammans med den funktionella designen en helt unik lampa som tar sin plats.

2. FÅTÖLJ & SOFFA
Edward från Fogia. Design Håkan Urdell.
Edward är en svensktillverkad soffa i new england stil med mjuka fina former. Vändbara sittplymåer stoppade kallskum gåsdun. Vändbara ryggplymåer stoppade med dun/fjäder. Fast eller avtagbar klädsel. Ben i ek eller bok. Mässings- eller kromhjul på frambenen.

 

 

3. SERVIS
Agneta Line Color från Agneta Livijn. Design Agneta Livijn.
Underbart handgjort handmålat porslin från Portugal med vacker glasyr som tål maskindisk, micro.

4. KÖKSÖ & BARSTOL
Stenstorp köksö och Ingolf barstol från IKEA. Design Carina Bengs.
Fristående köksö; enkel att placera i köket efter behov. 2 fasta hyllplan i rostfritt stål; hygienisk, stark och tålig yta som är lätt att hålla ren. Arbetsskiva i massiv ek; ett slitstarkt naturmaterial. Vit barstol med fotstöd; ger vila för dina fötter.

5. VITRINSKÅP
Wilma från Mio.
Vitrinskåpen i den vackra Wilma-serien kan verkligen kasta en fögyllande glans över det du vill förvara i dem. Skåpen är svensktillverkade och handmålade, och du kan välja mellan dörrar eller lådor i skåpets underdel.

 

6. KORGAR
Korgar från Home & Cottage.  Desing Broste Copenhagen.
Fenwick, Havaler korg-kistesett, Malta rund korg, Mido oval korg, Milo rund korg. Bilden visar ytterligare några korgar ur Home & Cottages sortiment.

7. DÄCKSTOL
Adirondack-stolen, eller amerikansk däckstol, kommer ursprungligen från Adirondack-bergen, Upstate New York USA..

Lämna ett svar