Nu har jag stött på ett nytt problem..

Trösklarna passar inte ihop med parkettgolvet.  Attans också!

Ja det följde med trösklar i Trivselhus-leverans, men det var i lackad ek, och den passar ju inte direkt in mot vårt Kährs Nouveau White parkettgolv som har förädlats och behandlats med borstning, vitpigmenteradlasering, mattlack med låg glans det ger golvet ett utseende som liknar oljade golv..

Ska försöka att få tag på obehandlade ektrösklar och prata med Kährs om det går att köpa lasyren som de använder till Nouveau White parkettgolvet.

Låt oss hoppas att det ordnar sig.

 

10 svar på ”Nu har jag stött på ett nytt problem..”

 1. Hej Jennie!
  Du kan beställa trösklar som lackas på fabrik på Rögle Tröskeln http://rogletroskeln.se/ Det är bara att ange vilket golv du har. Lycka till!

 2. Hej!
  Vi har stött på precis samma problem som du, fast vi har ljusare golv och behöver alltså ljusa upp trösklarna. Googlade på ”trösklar obehandlad ek” när jag hittade din hemsida. Jag har fått hjälp att välja ut hårdvaxolja som ska göra jobbet, men inte lyckats få tag i terösklar i obehandlad ek. Har stått med slipmaskin i dryga 20 minuter ikväll, men tycks inte komma ner till rent trä på tröskeln iallafall och inser att detta inte funkar med alla trösklar som ska behandlas.

  Så – min fråga är: var fick du tag i trösklar i obehandlad ek?

 3. Hej Elin, Jag fick som sagt hjälp av Nordsjö färg med att blanda en lasyr som sedan målades på obehandlade ektrösklar. Jag är super nöjd med resultatet. Lycka till!
  Trösklar

 4. elin nilsson säger:

  Hejhej,
  jag undrar hur det gick med era trösklar?

  Vi har samma problem med myresjöhus.
  Mörkt golv och ektrösklar, jag blir vansinnig, varför kan de inte bara fixa?

  Vänliga hälsningar,
  elin

 5. Reagerade också på det här när vi la ett mörkt golv på övervåningen. Finns inga mörke trösklar!? Snickerifirmorna tjänar en bra hacka på alla som inte väljer standardgolv!!

 6. 😉 tack! Kul då kör jag på det!

 7. Hej igen Josefine!
  Jag tycker det skulle bli super fint med en mörkgrå dörr.

 8. Fint ni har!!! Vi har vit liggande panel, två planshus, svart tak, svarat stuprör och svart räcke på balkong. Jag Tyler grå dörr är så fint men är lite orolig för att det inte passar med svart tak. Vad tycker du?

 9. Hej Josefine!
  Med enhetligt utseende på dörrarna till både hus och garage skapas ett harmoniskt intryck.

  Vi har SnickarPer 2YD 273G, pardörr vit insida, NCS-kulör S3005-G50Y på utsidan med fyrkantiga klarglasfönster. Dörren har samma färg som vi har valt på fönster. Dörren till tvättstugan är YD273G med runt fönster i klarglas vilken går igen i garageportarten Vilken färg har ni på huset och vad är det för material på fasaden? Ta en titt på inägget om ytterdörrar HÄR/

 10. Två steg fram och ett steg tillbaka så brukar vi resonera! 🙂 kanske ni baa kan slipa de trösklar ni fick med och lacka dem med rätt lack och piggmentering!

  Vad har ni valt för ytterdörr? Hur resonerade ni? Vi väljer nu mellan mörk grå eller vita. Vad tycker ni är finast?

Lämna ett svar