Snygga kontakter till hyfsat pris?

Problemet är att jag tycker att de vanliga vita strömbrytare och väggkontakter är fula, men vägrar att betala fyra gånger (minst) så mycket för snyggare.

Min favorit är Eljo Renova en komplett serie snygga strömbrytare som återknyter till det äldreklassiska. Vägguttag 2 vägs Pris ca 199 kr Dimmer Pris ca 599 kr Enkel Strömbrytare Pris ca 159 kr Dubbel Strömbrytare Pris ca 199 kr

Mitt ex Rikard som nyligen renoverat sitt hus sa något smart… Delar det glatt här… Att byta fyrkantiga eluttag till runda Renova är som att stoppa fyrkantiga klossar i runda hål men tvärtom. Allt bakom måste bytas ut! & det har han gjort.

 

Centrum Byggnadsvård i Gysinge finns nytillverkade, normgodkända strömbrytare och vägguttag i porslin. Strömbrytare i porslin 224 NOK, jordat vägguttag porslin, 436 NOK strömbrytare trappomkopplare. Strömbrytare, dimmer för glödlampor 896 NOK Strömbrytare, dimmer för halogen etc. 1012 NOK. Vägguttag utanpåliggande vit bakelit 216 NOK.

Strömbrytare, bakelit, utanpåliggande vit, utan spår 396 NOK och Tryckknapp för ringklocka 300 NOK. Av någon anledning så lyckas jag inte få priserna i SEK förmodligen för att jag är i Oslo.

1. Snygg design och avancerad teknik har Gira Radiobuss elinstallationsapparater med högst varierande funktioner – allt från strömbrytare och rörelsevakter till anslutningar för datateknik, telekommunikation och bussystem. De finns hos Elbutiken. Om du har möjlighet att köpa dem via Tyskland blir det billigare. 2. Väggkontakterna från Cotech hos Clas Ohlson är tunna och riktigt snygga faktiskt… Vägguttag 1 vägs Pris 99 kr Vägguttag 2 vägs Pris 139 kr

 

Har du tips på snygga kontakter till hyfsat pris?

2 svar på ”Snygga kontakter till hyfsat pris?”

 1. Hej Mats!
  Tack för tipset. Definitivt snygga… Mina erfarenheter säger att det är smart med brytare som kan kombinera flera funktioner. Det är nämligen fult med två-tre-fyra på rad efter varandra och dessutom har det visat sig att reglage för golvvärme inte alltid finns att få i samma serie som du har som elkontakterna.

  Renova serien har t.ex. en på av knapp med dimmerfunktion.

  Renova på rad

  Eljo Renova för konventionella reläer för belysning, ventilation, mm.

  Knapparna finns i tre olika varianter
  – Med en slutande impulsfunktion med diodindikering
  – Med två slutande impulsfunktioner med diodindikering
  – Med fyra slutande impulsfunktioner med diodindikering
  Renova konventionella reläer

 2. Hittade lite andra fräcka strömbrytare när jag surfade runt http://www.distinctab.se

Lämna ett svar