Sprutad puts vs handputsat

Vi har möjligheten att välja mellan på-sprutad puts eller handputsad (det ingen större prisskillnad). Vårt hus är inte ett stenhus utan trästomme och ventecskivor.

Handputsade varianten ska vara lättare att hantera vid fönster mm… samt att vid skador på fasaden så kommer lagningar inte att synas lika tydligt.
Låter rimligt…

Handskurad Kornstorlek 3,0 mm

 

 Sprutad Kornstorlek 3,0 mm

 

Är det någon som vet något mer som vi bör tänka innan vi bestämmer oss?

Tacksam för alla tips!

2 svar på ”Sprutad puts vs handputsat”

 1. Hej Sandra!
  Tack för bra kommentarer. Jag kommer antagligen att välja en produkt som Sto kallar Lotusan , eftersom den har förmågan att hålla sig torr , vilket gör det svårt för alger att växa på den.
  Dessutom så när Lotusanputsen har fått ett par regn på sig uppstår en pärloff effekt, vilket i sin tur gör att regnen sköljer fasaden ren från eventuell smuts. Vad det beträffar kornstorlek så har du helt rätt bättre med mindre jag kommer att ta 1,5.
  Ännu en gång tack det är super bra att höra om andras erfarenheter. Då blir sannolikheten att göra missat mindre.

 2. Hej

  Vi har hanskrurad STO puts (på ventec) på vår fasad, med kornstorlek på 1,5-2. Lite osäker här, men jag tror nog den är sprutad på och sedan har man då ”skurat” ytan.

  Ialla fall så blir resultatet lite slätare, vi är väldigt nöjda. Men om det skulle vara lättare att få snygg yta vid lagningar är jag tveksam till (vi har en hörna som ska göras om, då det torkade för fort när det gjordes)Troligtvis får hela väggen göras om då för vi ser just lagningen…

  Storleken på strukturen kan ju möjligtvis göra att man inte ser mindre skavanker, medan en slätare vägg inte bider lika mycket smuts. Mitt råd är nog att du ska välja det du tycker är snyggast!

  Lycka till! Spännande att se bilder från ditt bygge, det blir så fint!

  //Sandra

Lämna ett svar