Stödmur till Alex uteplats

Muren ska har en inramande funktion.
Den ska hålla jord på plats och matcha marksten.

Det svåra är att välja mursten till muren och den får gärna har ett bra pris.

Bender Labyrint Mursten är en tumlad marksten som finns i många olika storlekar och färger.

S:T Eriks Block Rustik i mur.

Våxtorps Betong Basic ur är en slät mursten med fasad kant som ger ett stilrent intryck.

Den här stödmuren har kompletterats med en rad kantstenar i nivå med gräset. Kantstenarna underlättar när du klipper gräs samtidigt som de har en dekorativ effekt framför muren.

2 svar på ”Stödmur till Alex uteplats”

 1. Åh, du är för söt ❤️ Vilka grymma tips! TACK!

 2. Hej!
  Såg att du kommenterat ett inlägg och frågat efter tips med mark- och mursten. Det råd jag kan ge är framför allt, skriv ut husritningen och skissa, skissa flera olika alternativ. Kolla hur andra har gjort, inspireras, och omvandla till ditt eget så att det passar in till ert hus.

  Enklast är nog också att bestämma sig för vilken sten/platta man vill lägga innan man skissar, så vet man lite mer vad man kan göra ur anläggningsperspektiv (plattor funkar olika bra till olika läggning). Fråga någon återförsäljare om tips.

  Tänk också på hur mycket jobb olika plattor medför, mindre plattor = mer fog/skarvar vilket i sin tur innebär mer tid för att rensa ogräs, svårare att skyffla bort snö ifrån och större risk för sättningar.

  Själv valde vi en lite större och inte allt för dyr platta, en i sig själv ganska tråkig betongplatta som vi piffade upp genom att göra lite mer design på formen av landskapet, plus att vi la en tumlad lite mörkare byasten som kantsten. Sen till våren ska vi fylla upp med lite natursten på sina ställen, och det kommer bli så fint.

  Jag tror ju själv på att enkelhet varar längst, lägger man något som är hypermodernt idag så tröttnar man kanske fortare på det. Belysning kan också hjälpa till att piffa upp!

  Hoppas det är till lite hjälp även om jag inte givit något konkret förslag. Gå in på olika leverantörers sidor och inspireras, så kommer ni nog snart fram till något snyggt! Lycka till! 🙂

  http://starka.se/index_grupper.asp?cat=mark&kp=k

  http://www.steriks.se/sv/Inspiration/

  http://www.flisbyab.se/Page.aspx?Id=4

Lämna ett svar