Stomleverans & montering av sidobyggnaden

Väggarna har byggts under tak i drömfabriken för att säkerställa en snabb montering på byggplatsen. Jörgen har monterat husstommar i över 20 år vi kan vara lugna på att han kan sin sak. Lastbilen körs från husfabriken på natten. Tycker ni som jag att det är roligt att det inte bara är McDonalds längs vägen?

Lastbilen kom till byggplatsen redan kl 21.30 på onsdagskvällen. På torsdag morgonen starta monteringen med kranbil. Ställningar har satts upp för att säkerställa  arbetet för montörerna. Väggar, takstolar och allt övrigt bärande material som t.ex. bärande innerväggar monteras.

Efter att takstolarna monterats läggs yttertaket och det täcks med underlagsskivor så att väder och vind inte kommer åt huset vid ert fortsatta arbete. Fönster monteras i fabrik eller på plats.

Innan montörerna lämnar arbetsplatsen och det är dags för taklagsfest görs en besiktning av KA Conny över utfört arbete så att fortsatt snickararbeten kan fortsätta utan problem.

2 svar på ”Stomleverans & montering av sidobyggnaden”

 1. Hej Madeleine,
  Tack för beröm. Det är inte några problem att bygga pentry men jag fick betala dubbla anslutningsavgifter (en per lägenhet) på vatten och avlopp. Totalt kostnad blev 140.392 kr

  § 5 Bostadsfastighet

  5.1 För bostadsfastighet och därmed jämställd fastighet skall erläggas anläggningsavgift.

  Avgift för samtliga i § 4.1 angivna ändamål utgår per fastighet med:
  a) en servisavgift om 26.325 kr
  b) en grundavgift om 8.775 kr
  c) en avgift per lägenhet om 52.646 kr

  Detta är enligt taxan 2011

  Lycka till med byggplanerna.

 2. Madeleine säger:

  Hej!
  Vilken fin projektblogg du har och vilken bra skribent du är.
  Har en fråga om ert gästhus/garage. Vi funderar nämligen på att göra samma sak, att bygga ett gästhus före det stora för att ”känna in sig”. Undrar hur bygglovsavdelningen ställde sig till att du byggde ett kök i det- trodde man inte fick det? Tack för svar. Hälsningar Madeleine

Lämna ett svar