Torekov – ett smörgåsbord

För en kanin är Torekov ett virtuellt smörgåsbord redo att slukas. Kaninerna älskar min trädgård! Kaninerna slukar avenbokshäcken med god aptit. Tulpaner är bara att glömma, de gräver upp lökarna.

Brandgatan utanför min tomt är den perfekta livsmiljön för kaniner. Buskar och tätt högt ogräs bildar en kanin vänlig omkrets kring ett öppet område med gräsyta annars känd som min gräsmatta.

Kanin-resistenta trädgårdsplaner…

Jag har shoppat loss till trädgården igen, 4 st träd Klotrobinia Pseud ”Umbraculifera”och 15 st Buddleja Davidii ”White Profusion”.

Robinia Psedu ”Umbraculifera”

Robinia Psedu ”Umbraculifera”
Klotrobina har regelbunden tät och klotrund krona 5-6 m hög och lika bred. Tunna tagglösa grenar. De föredrar en varm solig växtplats. Bör beskäras hårt på våren, för att behålla ett mindre och tätare växtsätt.

Fjärillbusken Bruddleja Davidii ”White Profusion”

Fjärillbusken Bruddleja Davidii ”White Profusion”
Fjärilsbusken har fått sitt namn efter sin förmåga att attrahera stora mängder fjärilar under blomningen. Det finns många olika varianter att välja mellan, inklusive vita, blå och lila blomfärger. Fjärilsbuskar har breda lansettformade blad som är mörkgröna på ovansidan och grå på undersidan. Fjärilsbuskar växer fort och kräver inte mycket skötsel.

Buskarna kommer att skapa ytterligare insynsskydd. Och det påstås att sorkar och kaniner mindre gärna äter fjärilsbuskar.

Återstår att se om det verkligen stämmer.

Lämna ett svar