Torka tvätt ute snyggt?

Hur snyggt är det egentligen med en torkvinda som prydnad i trädgården?

Kanske hänga våra nytvättade kläder på denna snygga och användbara torkvinda i furu från Tove Adman.

Foto Tove Adman.

Finns det något snyggare alternativ till klassiska torkvindor? De är ju så fula. Har tyvärr inga träd eller bra ställen att sätta pålar på så man kan spänna en lina.

Jag funderar på hur man på ett snyggt sätt kan dölja torkvindan i trädgården. Kanske det finns någon som är så stolt över sitt resultat via Google ville visa hela världen hur bra det blivit. Tji fick jag! Ett endaste resultat.

Plötsligt ramlade en idé bara ner framför fötterna på mig Ullevidsdals Husblogg. GENAST blev jag tvungen att plocka upp den här på bloggen. Tove Admans lina i uv-beständig syntetisk hampa som kan köpas separat och upp och ned vänd ställningen på ett träparasoll. Mindre än halva priset.

Helt min egen idé. Bya-block i cirkel med grus med avenbokshäck i halvcirkel, infälld i gräsmattan med steppingstones från tvättstugedörren. Då slipper grannar och förbipasserande att titta på min tvätt?

Jag har några månader till att fundera innan det nalkas vår.

4 svar på ”Torka tvätt ute snyggt?”

 1. Hej!
  En torkvinda tycker jag inte är så farlig att den finns på tomten. Värre är när grannen hänger sin tvätt på altanen som ligger direkt intill vår altan där vi äter….

 2. Tack för länken!

  Kollade på den som man fäller ut från väggen, men den är tyvärr inte så stor och den snurrar inte med vinden vilket kan ställa till det.
  Inte är den billig heller 🙁

  Det funkar finfint med min hemgjorda 🙂

  Kram Helene

 3. Du har ju jätte bra idéer till din tvätt. Vår granne har en ställning som sitter på husväggen som hon lätt fäller in när dne inte används o vips så syns den inte.

 4. Finns en väggmonterad som man kan sätta på tex garaget eller uthuset. Och som man lätt fäller in och täcker över när man inte använder den.
  http://www.smarthem.se/10122/p/torkstallningar/vaggmonterad-torkvinda-wallfix/?osCsid=a13b871a53855db0e5ba8f73b636a6d6

Lämna ett svar