Vem ska leverera huset?

Det är mycket som ska stämma olika leverantörer skiljer sig vad det gäller utformning och kvalité. Det som en del anser mer kvalité anser andra att det inte är viktigt osv. Börja med att ställa frågor som t.ex.: Puts, tegel eller trä? Platta på mark eller OK med torpargrund? Ska vi göra något av jobbet själva? Vill vi ha delad entreprenad?

Det är många frågor man måste ställa sig för då är det lättare att hitta rätt husleverantör.

Vilken typ av hus bygger olika hustillverkare? Vi har beslutat oss för delad entreprenad där vi upphandlar och skriver avtal för t.ex. grundläggning, installation av vinkällaren och kakelsättning.  Vi ska bygga ett 1,5 plans L-hus platta på mark med golvvärme, putsad fasad och öppen planlösning med ryggåstak. Utifrån dessa förutsättningar blev det endast fyra hustillverkare kvar att kontakta. Det var Fiskarhedenvillan, Sävsjö Trähus och Trivselhus.

Vi skickade mejl med planskisser och beskrivning av våra husplaner till ca 15 st hustillverkare, visade sig ganska snart att det endast var några få hustillverkare som kunde bygga vårt hus.

Mitt tips är att välja 2-3 leverantörer som ni fastnar för och pratar med. Läs, läs och läs i olika bygga hus forum. Det finns mycket nyttigt. Gå t.ex. igenom alla inläggen det senaste året. Förutom att ni lär er mycket, kommer ni att hitta personer som byggt hus och delar med sig sina erfarenheter via bloggar och hemsidor.

Välj en husleverantör som är känd och ta reda på allt om säljaren och hans tidigare objekt med köpare – hur det har fungerat.

Lämna ett svar