Vilket hus passar oss?

Tänk ett alldeles nytt hus! Med perfekt planlösning med plats för allt vi drömmer om. Walk-in-Closet, ett stort badrum, en jättehall. Härligt nytt modernt kök. Öppet och ljust. Luftigt och ljust. Fulfritt! Visst låter det underbart.

 

Skånsk arkitektur har kommit att sprida sig. Putsade fasader, kort takfot, skånelängor och innergårdar är det som inspirerat arkitekter hos flera hustillverkare.  Skånsk arkitektur har hämtat sina impulser från Tyskland och Danmark. Byggnaden domineras av att de är vitkalkad med röda tegeltak.

Här 1. Eksjö Hus Skanör, 2. Sävsjö Trähus Villa Möllegården & 3. Sävsjö Trähus Villa Folkesgården.

 

Drömmen om New England växer sig allt starkare i Sverige. New England = sommarhusen på den amerikanska östkusten. Stilen kan beskrivas med ord som marint, rofyllt, pålitligt, tåligt och elegant.

Här 1. Finnmo Hem New England Country 182, 2. Sävsjö Trähus och 3. Trivselhus New England C:009.

 

Moderna hus för alla drömmar. Trendiga och funktionella hem att trivas i! En husserie som består av fräscha och moderna hus med funktionella planlösningar vilket gör att husen ses som både bekväma och prisvärda.

Här 1. Rörvikshus C 177:6, 2. Trivselhus Swedish Modern X:007, 3. Trivselhus Swedish Modern Arkitektens idé 161 och 4. Sävsjö Trähus.

 

Funktionalism vardagligt även funkis, stil inom arkitektur och formgivning främst under 1920- och 30-talet. Det var ett helt nytt formspråk. Arkitekterna förkastade därmed helt traditionellt arkitekturtänkande och de historiska stilarna. Hus skulle enligt de funktionalistiska doktrinerna utformas helt och hållet utifrån sin funktion; att som tidigare komponera och smycka ut fasader med klassiska förebilder ansågs förlegat. De nya husen fick släta, ljusa, oftast putsade och odekorerade fasader, platta tak och lådaktiga volymer uppbyggda av grundläggande geometriska former (kub, rätblock, cylinder etc).

Drömmer du om ett funkishus? Ny funkis är ett strå vassare än den traditionella funkisen framförallt så är köken större.

Här 1. Finnmo Hem Cubist 167, 2. Vårgårda Hus Villa Klinten, 3. Vimmerbyhus, 4. Designhouse 122 och till sist 5. Dekor Hus Två.

 

Husen byggs efter svensk tradition i smakfull stil och hög kvalitet. Invändigt är de inredda i modern stil som ger en hemtrevlig och idyllisk känsla som faller samman med den svenska landskapsbilden. Arkitektur med gedigna trädetaljer med tak av rött tegel och fönster med spröjs.

Här 1. Dekor Hus Tolv, 2. Sävsjö Trähus och 3. Fiskarhedenvillan Spovren.

Lämna ett svar