Finns det något mysigare än att elda i kaminen när mörkret faller?

Hör hur det sprakar och lugnet sänker sig över hemmet. Det är sååå mysigt!

Nu till mitt bekymmer; jag är på jakt efter en snygg och praktisk vedkorg (eller något som kan fungera som vedkorg). Jag gillar stilrena inredningsdetaljer. Har du några tips?

Bruka Desing
Vedställ Järn 895 kr

Vedkorg i filt
H:40 B:30 D:28 cm 450 kr

Korg Silo
Silo, en stilren korg i strukturlackerad aluminium. Korgen fungerar både som vedkorg och som större kruka. Design: Stina Sandwall. Diameter 46 cm och höjd 40 cm. Finns i färgerna grå, vit eller grön. 1.995 kr

 

En kamin kan också sänka din värmekostnad. Innan du börjar leta efter olika kaminmodeller är det bra att tänka igenom vilken funktion värmekällan ska ha. För många är ekonomin och behovet av tillskottsvärme det viktigaste. För andra är trivselfaktorn mer väsentlig.

 

Vad kosta det att installera en braskamin och skorsten?

Kaminköpartips:

 • Ta reda på om glaset är behandlat för att inte sota igen, så att elden inte skyms av svartnat glas.
 • Tänk på att ta med gnistskydd och besiktning i budgeten.
 • Köp kamin, skorsten, huv och installation av ett och samma företag. Det besparar dig mycket bekymmer.
Budget Faktisk kostnad
Kamin Aografocus 53 000 49 724
Skorstensrör & fäste (invändig) 14 900
Pryrock cemetnspånskivor 3 907
Skorsten (utvändig) 10 505
Skorstenshuv inkl montering 8 000
Sotare intyg 3 681
Golvskydd/glas 1 195
Totalt Byggsats 53 000 91 912
Installation 13 000 13 000
Totalt 66 000 104 912

4 svar på ”Finns det något mysigare än att elda i kaminen när mörkret faller?”

 1. Hej Anna, Nu blev jag glad.. Det känns fantastiskt att ni har nytta av bloggen. Vad det gäller fönsterbänkarna så har du ett inlägg om efterbehandling på denna sida https://husplaner.se/efterbehandlar-betongbankar-med-sapa/ Lycka till!

 2. Anna Jönsson Sunemark säger:

  Hej Husplaner

  Tack för att ni delar med er av all er inspiration och era tips. Själv är vi mitt uppe i vårt husbygge och har gjort otaliga besök på er sida. Strax innan jul fick vi äntligen huset vädersäkrat så nu känns det lite mer avslappnat.
  Har en fråga till dig angående dina egengjutna fönsterbänkar. Gjorde du någon ytbehandling? Kan du bjuda på en bild där det är monterat och klart? Är väldigt sugen på att göra detsamma till vårt hus.

  Med vänliga hälsningar
  Anna (anna.304@hotmail.com)

 3. Hej Malin Catrin,
  Jag har tittat på Röshults men tänkte att det var lite opraktiskt med en tung vedförvaring jag vill kunna flytta fram den till kaminen. Den är dock super snygg. Vad det beträffar Asplund så är även denna korg super snygg men kanske mindre praktisk. Eftersom veden smutsar ner golvet.
  Jag gillar Bruka Designs vedställ men skulle helst ha det i antracitgrå som kaminen eller kanske ett Röshult Manhattan Cabinett low som är obehandlat… 2.495 kr är ganska dyrt… Tusen TACK för tips…

 4. Spanat in Röshults vedförvaring? Riktigt snygg.. Men med tanke på er kamin kanske en korg i läder eller liknande är snyggare. Asplund har en fin korg, lika så ett liten butik i Forserum (design by johanna).

Lämna ett svar