Hur vattna nysådd gräsmatta?

13 st sprinkler för att täcka hela gräsmatta WOW !!

Jag har fräst upp jorden och krattat ut en jämn yta var precis klar innan det började regnade i söndags. Toppen detta får ogräsen att växa för det är tydligen viktigt att man får bort så många ogräs som möjligt ur jorden innan man anlägger gräsmatta.

Nästa helg ska 32 säckar dressjord blandas upp det med den vanliga jorden. Tror ni det kan vara en bra plan?

Hur och när ska man vattna? Har läst att man inte behöver vattna på några dagar efter det att man sått, stämmer det? ska man vattna varje dag om det är torrt och soligt ute? Hur många sprinkler behövs för att täcka hela gräsmattan?

Roade mig en stund med att göra en sprinkler plan på www.gardena.com

3 svar på ”Hur vattna nysådd gräsmatta?”

  1. Tack, Jag har tänkt på det. Vi får se till helgen hur det går för mig… Kanske blir det:-(

  2. Hej!
    Tänkte bara upplysa i all välmening om att du aldrig kommer kunna försörja 13 samtidiga sprinklers med det trycket du har i kranen. Du måste ha någon slags pump eller nåt som höjer trycket, alternativt får du vattna i olika sektioner. En kollega till mig installerade ett gäng sprinklers och upplevde detta antiklimax när han väl drog på kranen:-(

  3. Det är en hel vetenskap med gräs, sedan har det en otrolig växtvilja och tar sig nästan var som helst. Vi sådde en del förra våren och där fick vi plocka bort ogräs innan det hade växt till sig. Sedan sådde vi resten sent i höstas och det var ju praktiskt då det skötte sig själv och nu har vi en superfin gräsmatta där.

    Tack för tipset om Gardenas hemsida, vilket bra verktyg för att få en snygg skiss på sin trädgård! 🙂

Lämna ett svar