Målar radiatorer, några tips!

När du ändå håller på med väggar, tak, golv, dörrar och karmar så borde du kanske också passa på att måla de gamla radiatorerna?

Eftersom elementen är varma på vintern så kommer färg som inte är anpassad till detta gulnar väldigt fort. Det är därför det finns speciell elementfärg. Att måla element med vit linoljefärg är ingen bra idé. Det kommer bli gul mycket fortare än övriga vita ytor i rummet. OBS! Du måste måla på ett kallt element.

Jag rådfrågade Stefan som är expert på färg hos Nordsjöfärg. Fick följande svar;

Hej, För att slippa grunda så tycker jag att du skall använda Pansarol finish eller Hammerite brytbara. Lycka Till!

Att måla sektionsradiatorer av modellen djupare (c:a 200 mm djupa) tar lång tid att penselmåla :-/ Ni kan lämnat in radiatorer för blästring och lackning men det kostar lika mycket som nya radiatorer.

3 svar på ”Målar radiatorer, några tips!”

 1. Vad du hinner! Själv står jag nu med mina spegeldörrar och en linoljefärg som aldrig torkar… Trots att händerna värker efter att dragit ut det så tunnt, så tunnt.
  /Åsa

 2. Hej Åsa! Tack för tipset. Radiatorerna är målade och på tisdag kommer Totte rörläggare och installerar dem. Nu målar jag spjälor i trappräcket med linoljefärg det tar om än längre tid… 10 spjälor i timman.. Puh…

 3. Hej!
  Jag har följt din blogg ett tag nu och är otroligt imponerad över allt du fixar själv med husbygget- betongbänkarna gav helt klart inspiration för kommande projekt…
  Tänkte lämna ett tips till för gamla vackra element, då vi hade ett ganska stort antal i vårt tidigare gamla hus, orkade jag inte penselmåla dem, men med sprutmålning blev de jättefina, och snabbt gick det!
  Vänligen Åsa

Lämna ett svar