Öppen planlösning kök/vardagsrum

Öppenplanlösning mellan kök och vardagsrum. Fördelar? nackdelar?

Det fanns ju faktiskt en tanke med att skilja köket från andra rum – matoset. Hur trevligt är det att ligga i vardagsrumssoffan och känna matos från köket? Investera i en synnerligen effektiv köksfläkt! Med motor på taket för så lite oväsen som möjligt.

Välj den planlösning som du trivs med själv och inte titta på andra för det är inte de som ska bor där.

4 svar på ”Öppen planlösning kök/vardagsrum”

  1. Nej det är inte det minsta eko hos oss. Vi har bara en jutematta i köket, soffa och fåtölj två fot pallar och dynor på matsalsstolarna, fyra gardinlängder i ull också två sängar på sovloftet. Inget konstigt ljud akustik. Helt naturligt behagligt akustik.

  2. Tack för ditt svar Laila! Jag tänkte inte så mycket på eko när det gäller högtalare och musik utan mer när man har många middagsgäster, har på tv’ni rummet eller små barn som springer omkring. Upplever du att det blir högre ljudnivå än i ett ”normalt” hus med vanligt tak? Är mycket osäker på om jag vågar välja ryggåstak. Vårt bliver 4.20 till tak och rummert är 60 m2. Hur stort är ert?
    Mvh Marie

  3. Hej Marie, Jag aldrig reflekterat över ljudnivån och inte det mista ekot i vårt vardagsrum/kök med ryggåstak (ca 4,40) och tror däremot att det hade räckt med två högtalare vi har fyra (2 Beolab 4000 högtalare på väggen och 2 inbyggda högtalare). Vi mycket nöjda med ljudet…’Jag hoppas att detta är svar på din fråga’. Lycka till med husplanerna!

  4. Hej! Vilket fint hus Ni fått! Vill höra hur ni upplever ljudnivån i kök/allrum där Ni har ryggåstak.
    Har planer om att bygga med ryggåstak, men är lite bekymrad om det blir hög ljudnivå i rummet.
    Är Ni nöjda med Ert val? Mvh Marie

Lämna ett svar