Parkettgolv läggs

Så här såg det ut i huset i lördagseftermiddag.

Parkettgolvet Kährs Nouveau White 1-stav med bas på ekens alla naturliga färgvariationer med ådring, stora kvistar och struktur ligger som ett konstverk på golvet i entréplan.

Golvet har en varm behaglig yta att gå på och det ger huset en mycket speciell, harmonisk känsla.

Enligt de flesta läggningsanvisningarna ska man lägga golvet längs med ljusinsläppet om rummets längsta sida inte överstiger 8 meter. I detta fall borde man lägga golvet längs med längsta väggen.

Nouveau White ek är ett parkettgolv har förädlats och behandlats med borstning, vitpigmenteradlasering, mattlack med låg glans det ger golvet ett utseende som liknar oljade golv.

Kährs Virtual showroom hjälpte oss att visualisera olika typer av trägolv i kombination med väggar och möbler och färger. Valet var enkelt efter att ha titta på hundratals av olika golv från flera tillverkare fastnade jag för Kährs Ek Nouve White. Såååå snyggt….

4 svar på ”Parkettgolv läggs”

 1. Hej Toni!
  Priset var 530 kr/kvm i April 2011. Lycka till med era HUSplaner.

 2. Hej Lajla!
  Roligt att följa ditt projekt och förstår att det snart är final. Fantastiskt vackert!!
  Tänkte höra om du minns hur mycket extra per m2 du fick betala för att uppgradera från kährs Heidelberg till ek nouve white.
  Med vänlig hälsning,

 3. Hej Josefine!
  Kamin Agorafocus 630 från den franska tillverkaren Focus kostar 62.600 kr inklusive moms. Men det är inte vad det kostar du ska ha skorsten, skorstenshuv och brandsäker installation…. Väntar lite till med att räkna ut total kostnad. Sotaren har varit hos oss 4 ggr och ska komma en gång till för att ge mig intyg Ta gärna en titt på inlägg om det HÄR
  Det har blivit många besök hos VVS firmor innan jag fann det här fristående designer badkaret 168×72 cm baddjup ca 60 cm som lägst och 74 cm som högst hos MegaFlis. Pris 5.495 NOK Lycka till!

 4. Vilket fantastiskt fint golv!
  Kommer ni ha någon kamin?
  Vilket badkar har ni valt?

  Vi är i skedet just nu med att välja kamin och badkar 🙂

Lämna ett svar