Svävande kamin

Vi har hittat en kamin vi vill ha

Kaminen svävar ovan golvytan. I den sätts verkligen elden i fokus – man kan njuta av dansande lågor var man än befinner sig i rummet eftersom kaminen är försedd med glasfönster åt alla håll.

Eftersom den fästes i taket finns det inte några begränsningar var kaminen kan placeras. Den här modellen kommer från den franska tillverkaren Focus och heter Agorafocus 630 och kostar 62.600 kr inklusive moms.

Med golvstöd går den på 68.300 kr. Priserna gäller för en takhöjd av max 2,7 m och plant innertak, för större takhöjd och/eller vinklat tak blir det lite tillägg. Spisarna tillverkas efter beställarens mått. Det tillkommer frakt från fabrik i Sydfrankrike till installationsplats med självkostnad, beroende på modell ca 4.000 – 5.000 kr. Leveranstiden är normalt 8 – 10 veckor.

5 svar på ”Svävande kamin”

 1. Hej Helena!
  Kaminen som jag har behöver inte friskluft intag för att fungera. Vi var osäkra på om den skulle fungera och i värsta fall var vi medvetna om att man eventuellt måste öppna altandörren då man tände i spisen. Kram Lajla
  eld i kaminen

 2. Hur fick ni tillstånd att sätta in en kamin utan friskluftsintag?

  Här i vår kommun måste nyinsatta kaminer ta luften från ett friskluftsintag och inte från uppvärmd inneluft. En energisparåtgärd.

  Hade också funderingar på en liknande kamin 🙂

  Kram Helene

 3. Jenny Åkerblad säger:

  Hej Laila.
  Tack för mera info. Jag har kontakt med Stefan också.
  Hittade prisuppgift 33.800kr på flera ställen på internet så jag blev så klart hoppfull en stund. Nu ska jag räkna lite fram och tillbaka i vår bygg-budget och se om vi kan få slantarna att räcka till denna kamin. Har ju liksom förälskat mig i den : )
  Ser gärna bilder.
  Tack.
  /Jenny

 4. Är en aning förvirrad över allt vi måste köpa. Plötsligt upplever jag en viss panik, det måste jag medge. Det står 63.000 kr i kalkylen. Skönt! Önskar inte kompromissa ”Vill ha” listan!

  – Jag ber om ursäkt för missledande pris information.

  Vill du veta mer, om Agorafocus 630 kan du kontakta Stefan Lindström på DIS Inredning på tel. +46 (0)8 611 29 13 eller e-post stefan.lindstrom@disinredning.se

  Vi installera den i antracitgrått, vilket är något mindre svart. Lägger upp bilder längre fram.

 5. Jenny Åkerblad säger:

  Hej. Jag har varit på DIS och kollat på denna kamin. Deras pris är 63.600kr + frakt. Kontaktat tillverkaren direkt men de hänvisar till DIS. Min fråga: Var har ni hittat denna kamin till priset 33.800kr? Tacksam för svar.
  /Jenny (blivande husägare)

Lämna ett svar