Plasma, Full HD LED-TV, 3D-ready, fiber, mediacenter, ljud i hela huset, trådlöst…

Tekniska utvecklingen går i rasande fart och det är lätt att drunkna i utbudet.
Hur teknik rustar man sitt hus för framtiden?

Varför är fiber så bra?

  • I fiberkabeln skickas data med ljus och överföringen går därför med mycket hög hastighet och över långa avstånd.
  • Fiberteknik är driftsäkert, så det blir sällan avbrott. Din dator, TV eller telefon påverkas inte av åskväder.
  • För att se TV behöver du en box (DVB-C-mottagare)
  • Du kan också ansluta din radio till fiber och finna fantastiskt bra internetradiokanaler.

Bättre ljud i TV:n?
Koppla TV:n till surroundhögtalare och förstärkare. Det är inte lätt att ta reda på om olika anläggningar fungerar ihop. Det är viktigt att få hjälp både med kunskap och installation. Det kan löna sig att anlita en fackbutik, så att det verkligen fungerar som det ska!

Mediacenter … vad är det?
En dator som du kopplar till TV:n. I datorn samlar du all media i form av musik, foto, film och TV-program så att du direkt på TV-skärmen kan välja vad du vill se eller lyssna på.

Din TV avgör hur du kopplar samman. Har du en TV med HDMI ingång kan du använda en Boxee Box från D-link använder sig av wireless N teknologin. TV-apparaten agerar endast som skärm.

Har du redan en dator uppkopplad till TV:n men vill ha ett snyggt program för att hantera musik, film och TV-program kan du använda Plex. Plex passar på PC, Mac, Ipad, Ipod, Iphone och Android. Du kan titta på filmer från din hårddisk hamnar i din mobil via 3G nätet.

Med en Ipad kan du praktiskt taget styra hela ditt hem. Det handlar bara om att ladda ner rätt appar. Du kan också gör din Ipad till en fjärrkontroll, trådlöst tangentbord mm

Ljud i hela huset!
Du behöver inte skrymmande högtalare eftersom det är enkelt att bygga in dem i väggarna och taket. Det finns mängder av olika högtalarmodeller i olika pris- och kvalitetsnivåer att välja bland – även riktbara sorroundhögtalare för TV:n.

Du kan lyssna på musik i olika rum eller zoner. Ljudkällor som CD, DVD, radio och TV kan styras från varje zon med en fjärrkontroll eller din iPhone.

Dra inte högtalarkabeln i samma rör eller parallellt med elinstallationer eftersom det påverkar ljudkvaliteten. Ta hjälp av en expert vid montering. Jag har spenderat åtskilliga timmar med att föreställa mig hur jag ska möblera. Inbyggda högtalare i taket, mediacenter så att jag trådlöst kan höja och sänka volymen från olika mediaspelare. Allt för att slippa en massa sladdar som ligger och samlar damm.

Mediacenter som är på husritningen innebär ett hål i väggen med en mediapanel – ett plåtstativ helt enkelt. Det är lätt att tro att det innebär en hel kommunikationslösning.

Se även tidigare inlägg Infällda högtalare i taket

Lämna ett svar