Vad går byggel på för taxa?

 

Jag har ett s.k. Spotpris på min byggström. Detta registrerades i samband med att mitt skåp sattes upp. Du kan se det på din fakturaspecifikation tillsammans med din förbrukning.

Innan jul och dessförinnan hade mitt elbolag en regel som sa att alla kunder som hade byggström skulle få spotpris med automatik, eftersom detta elpris oftast är väldigt fördelaktigt jämfört med tillsvidarepris. (Spotpriset i januari var 38,1 öre/kWh ex moms & skatt, tillsvidarepriset 84,5 öre/kWh)

Fasta elpriser går inte att få på byggström.

Tyvärr har denna regel nu ändrats i samband med en sammanslagning med Bixia (tidigare Kraftaktörerna) och alla som anmäler byggström måste nu själva påtala att de vill ha denna typ av elpris det kan vara bra att känna till.

Så ett gott råd,
GÖR ETT AKTIVT VAL SÅ ATT DU INTE FÅR TILLSVIDAREPRIS PÅ EL,
speciellt inte när de ska köra byggfläktar och avfuktare mitt i vintern.

Det är mycket billigare att bygga på sommaren. Dels så är elpriserna höga på vintern, dels har man inte samma uppvärmningskostnad.

2 svar på ”Vad går byggel på för taxa?”

  1. Hej Tobias,
    Kalkylen står sig… vi har haft tur… Fyllnadsmassor blev lite mindre än vad vi beräknat och vi behövde inte spränga. Se inlägget Budget Så som sagt vi har haft tur. Nina Söderlind som är vår arkitekt rita in befintlig bebyggelse runt tomten i ArchiCad, men det kan likvärt ritas upp med något Adobe program. Lycka till!

  2. Hej,
    tycker det är väldigt få som kommenterar din blogg, vilket jag tycker är synd då den är väldigt intressant.
    Jag och min svåger funderar på att bygga en parstuga tillsammans i fjälltrakterna och har därför börjat kika runt lite på mer information. Då passar ju denna blogg in som handen i handsken 🙂
    Jag är lite nyfiken på ekonomiska kalkyler ni hade från start och hur de har stått sig tills nu? Sen funderar jag på vilket program ni använt när ni ritade upp utsidan med träd och hus i inlägget 23 nov 2009?

Lämna ett svar