Skatt på vinsten vid försäljning av fastighet

Du kan ansöka om preliminärt uppskov med att betala skatt på vinsten vid försäljning av fastighet.

Följande regler gäller…

  • Du ska senast ha köpt ny bostad den 31 december 2011. Det har jag gjort i och med att jag köpt en tomten 2010.
  • Jag har bett om preliminärt uppskov med att betala skatt på vinsten eftersom jag ska bygga/köpa ny bostad i deklarationen (2011 års taxering).
  • För att jag ska få ett slutligt uppskov med summan av mitt preliminära uppskov måste ersättningsbostaden kosta minst lika mycket som du sålt för ursprungsbostaden för.

Kostnaden för ersättningsbostaden räknas på följande vis
Du får räkna in kostnader för ersättningsbostaden nedlagda fram till den 2 maj 2012. Det blir alltså tomten + kostnader att bygga huset fram till den 2 maj 2012. Kostnader efter den 2 maj 2012 får du INTE räkna med.

Om priset som du betalar för den nya bostaden är minst lika högt som det du får för den sålda bostaden kan du få uppskov med hela vinsten, dock maximalt ett uppskovsbelopp som motsvarar andelen av 1.450.000 kr som är takbeloppet.

Länk till Skatteverkets sida.

Lämna ett svar