Exteriör

Vårt hus präglas av klassisk stil med vitpustad fasad, gula takpannor, kort trappad takfot, vackert placerade grågröna fönster med dekorativ spröjs som för tankarna till traditionell arkitektur och byggnadsstil, som landar väl i den skånska myllan.

 

Takbeläggning
Benders takpannor, med dubbelfals och dubbla tätningsklackar gör taket tätt mot regn och yrsnö. Benders Palerma 2-kupig ytbehandlad halvblank. Färg: Gul 020025

 

 

Plåtdetaljer
Vattenavrinning och övriga plåtdetaljer anpassas till färg på takpannor, fönster, fasad och stil på huset. Vi har valt en silverfärg som påminner om galvaniserad plåt.  Vackra takfotsdetaljer i puts ger samklang med plåtdetaljerna.

Ytterdörrar
Ytterdörr målad i grönkulör NCS S 3010-G50Y. Insidan är vitmålad och slät med glaslister runt klarglasfönstrens. Lås ASSA 2002 hakregellås. Dörrhandtag Hoppe Veronna 1510 i aluminium.

Fönster
Husets exteriör och inomhusmiljö påverkas i stor utsträckning av fönstrens utformning. Vi har valt Elit Complete med aluminiumklädd utsida och genomgående spröjs.

Det är ett 3-glas isoler fönster med extra isolerande glasning, solskyddsglas, samt självrengörande utvändigt. I specialfärg grön NCS S 3010-G50Y utvändigt.

2 svar på ”Exteriör”

 1. Hej Lena, Kul att du tycker om vårt hus. Vi har valt Elit Complete med aluminiumklädd utsida och genomgående spröjs. Det är ett 3-glas isoler fönster med extra isolerande glasning,solskyddsglas,samt självrengörande utvändigt. I special färg grön NCS S 3010-G50Y utvändigt. Putsfärgen är NCS S 0502-Y (vit).

  I detta inlägg har du info om färgerna https://husplaner.se/valja-fasadfarg/

  Vattenavrinning och övriga plåtdetaljer anpassas till färg på takpannor, fönster, fasad och stil på huset. Vi har valt en silver färg som påminner om galvaniserad plåt.

  I detta inlägg finner du foto på plåtdetaljer https://husplaner.se/platdetaljer/ Lycka till!

 2. Hej!
  Jag och min sambo renoverar vårt putsade hus i Uddevalla och har hämtat inspiration från ert vackra bygge. Det är verkligen fantastiskt fint =) Vi funderar på att använda samma färgkod till våra fönster.
  Jag har några frågor till dig:
  Är även fönsterblecken i aluzink-färg?
  Är fönstrena möjligtvis i aluminium? I så fall kanske du även skulle kunna hjälpa oss med RAL-kod för färgen (det går ju inte att använda en NCS kod när man beställer fönster och dörrar i aluminium). Vi har problem att hitta en RAL-kod som är tillräckligt lik NCS-koden.
  Slutligen funderar jag på vilken kulör ni har på putsen.

  Med vänlig hälsning Lena och Fredrik

Lämna ett svar