Gjuta tak/golv

Det mest spännande var det att hålet till vinkällaren gjutits igen. Ingen stor gjutning för Jörgen, knappt två m³, men både formsättning och armering. Nja, armering och armering, ett par nät i varje fall och traditionell valvform undertill.

Nyfiken på tidigare inlägg om vinkällaren? GolvluckanLecakulor håller fukten i vinkällaren, Din vinkällare kan var så stor eller så liten som du vill…Vinhyllorna lyfts på platsGjuter vinhyllor i betong – varje ledig stund & Vinkällarplaner.

4 svar på ”Gjuta tak/golv”

 1. Hej Josefine! Vi har delade fönsterpartier på längden på insidan och enbart tvärgående på utsidan. Alu är dyrare men också håller längre och kräver inte samma underhåll. Jag har dåliga erfarenhet av träfönster från tidigare hus. De ruttnade helt trotts att vi målade och kittade.

 2. Jätte fint!
  Har ni glasdelande parti på både tvärgående och på längden?
  Har ni koll på vad det blev i ”extra” kostand för er med alu fönster mot m ni skulle valt mer ordinarie variant?
  Vi lutar åt att välja sidoöppnade fönster med lika spröjsningen som er. Vi kommer nog Välja glasdelande parti horisontalt även.

 3. Hej Josefin!
  Fönstervalet handlade främst om U-värde. Funderade länge på Elit Extreme som har U-värde 0,9 men efter lite närmare granskning så är risken stor att det blir imma på dessa täta fönster. Pratade med grannar i området och kom fram till att vi vill se utsikten och beslutade oss för att installera Elitfönster Complete Alu Collection med U-värde 1.1.
  Vad det beträffar spröjsen så har den följt stilen som helhet i vårt hus. Vi har en spröjs som är bred och rakt liksom våra innerdörrar, dörrar (Dooria Addera) och lådor och skåp i köksinredningen (Tibro kök Sigill) och badrumskommoderna (Miller Oakland). Lycka till med husplanerna!

 4. Vad har ni valt för fönster och spröjs? Vad har ni haft förgrund ide och vilken känsla ville ni ha då ni satte karraktären med spröjsen? Går själv i fönster och spröjstankar och väljer mellan breda med ett kors med den tvärgående linjen lite högre som monteras på ett vrid fönster, i aluminium eller trä, vill gärna att det ska vara spröjsar på indsidan också. alt, Sido öppnat fönster med två sidor/ luftningar med lika typ av spröjs med en tvärgående linje. Hur tänkte ni? Har ni tipps till oss?

  Stort tack på förhand!
  /j

Lämna ett svar