I väntan på bygglov…

Provsitt, sjunk ner i den djupa sitsen, och njut.

Denna väntan är ganska så jobbig… och vi har knappt börjat än…  Det har väl gått ett par veckor nu… I värsta fall är det 10 veckors väntetid på bygglovet. Tänk om det krånglar också!? Och sen minst 20 veckors leveranstid på huset… Ursch…

Roar mig med att under tiden shoppa möbler för det kommer jag inte att ha råd med efter att jag betalt huset…

Allt sedan mitt ex köpte en Jätte Paddan Carl Malmsten fåtölj i grått tyg/fårskinn så har önskat mig en alldeles egen. Men ack vad den är dyr 33.260 kr

Carl Malmsten
Han kallas nestor och är utan tvekan en av vårt lands allra största möbelformgivare. Carl Malmsten hade en rik begåvning och var lika mycket filosof, pedagog och levnadskonstnär som möbelformgivare.

Han utgick alltid från människan i sin formgivning. Hans möbler var mjukt rundade och vänligt färgsatta. – I naturen finns inga skarpa kanter, menade Carl Malmsten. För honom var möbler mer än något att sitta på eller äta vid. Känslan var viktig.

Det är inte utan att jag haft ögonen öppna för att finna en Jätte Paddan fåtölj på blocket eller auktion. Så en dag när jag surfa in på Bukowskis nätauktion fanns den där.

Det är säkert många som idiotförklarar mig 14.400 kr för en fåtölj på en auktion.

Men jag gav mig in i budgivning, affären var klar på mindre än en timma Var kanske lite snabb med att ge mig in i budgivningen… Som glad ägare av Carl Malmsten Jätte Paddan med grön klädsel, nackkudde och armlänsöverdrag. Skickar jag direkt ett mejl till Nina Digman, jag undrar vad det skulle kosta att klä om min Carl Malmsten Jättepanda till mörkgrått tyg (Amdal) och grått fårskinn på sittdyna och nackkudde?

Nina har dessvärre inte tid förrän efter sommaren och det är heller inte möjligt för henne att sy i fårskinn. Hon har inte den typen av symaskin. Kanske man kan beställa sitt och nackdyna från Malmsten?

Omklädsel : ca 10-12 t à 500 kr inkl moms.
Tyget. Är det ett Malmsten tyg? Är inte säker på att jag har det i min kollektion ??
Kan du ta reda på lite mer om tyget ???
Tygåtgången är till en sådan 4,5 m men vi kan dra bort 60 cm för plymån .

Google är fantastiskt jag finner tyget efter ett par sök. Det visar sig var från Norge. Gudbrandsdalens Uldvarefabrik

Amdal 180
Vikt: 500 g/m2
Komposition: 70% ull, 30% viskos
Ljusäkthet: 6 (skala 1-8)
Slitstyrka: > 50 000 varv Martindale
Tvättråd: Skummedel eller kemtvätt
Flamsäkerhet: EN 1021-1 & 2 (i kombination med standard polyuretan 22 kg/m³)

Visst det går att köpa dyna och nackkudde separat. Priset blir med fårskinn 6.290 kr om du väljer ett vanligt ulltyg på baksidan. Men vad om att hitta någon som kan sy i fårskinn?

Peter på Duna kan göra det. Arbetskostnaden hamnar på ca 1.500 kr För sits och nackkudde.

Då återstår bara att köpa fårskinnet.

7 svar på ”I väntan på bygglov…”

 1. Härligt att höra! ❤️

 2. Ellen Bostad Røsnes säger:

  Hei igjen !

  Ville også gjerne fortelle hvor mye jeg sparte:

  2 nye stoler og pall samme stoff og modell kr 75 725
  Mine totale utgifter kr 34 000

  Besparelsen kr 41 725 – Pluss gleden over egen innsats.

  Takk igjen Lejla.

 3. Ellen Bostad Røsnes säger:

  Hei Lajla !I did it og er kjempeglad.I 1974 prøvde jeg stolen 1.gang på Strandvegen i CM butiken.Elsket den stolen. Prøvde v/hvert besøk i stan. Tack for din inspirasjon. KJøpte i somras 2 jettepaddar m 1 puff.Stolene,en grøn og en orange ,ganske nye , lite brukt.De er nå trukket om i Almdal 180, ble fantastisk fine.
  Møbeltapetserer var storfornøyd. Betalte 10 000 pr stol. 2000 for puff-stoff og arbeide. Brukte stoler og puff : 5000 og 7000.
  Det ble altså 15.500 pr stol og 3000 for puffen.Kjempefornøyd .
  Min plan er å få Godlandsfåreskinn i stolen, løse. Disse selges ikke i Norge. :))) Hjertelig takk ! Ellen B. Røsnes

 4. Hej Ellen, Vi är jättenöjda med resultatet. Här är länkar med ytterligare lite info. https://husplaner.se/haggbom-varldens-skonaste-fatolj/ Mitt auktionsfynd har fått sittdyna av fårskinn hos Peter på Duna. Ytterligare två foto av fåtöljen https://husplaner.se/wp-content/uploads/2017/09/IMG_1629.jpg och https://husplaner.se/wp-content/uploads/2017/09/P1030499.jpg

 5. Ellen Bostad säger:

  Hei ! Med interesse har jeg set din blogg. Hvordan gikk det med din Jettepadda. Blev den fin i ny kledsel . Fikk du ny puta i Sverige. Jeg tenker å gøre det samma . Takk for tips og om du svarer.

  mvh Ellen

 6. Hej Tord, JA den är jätte fint omklädd med fårskinn står i hallen. Ta en titt på dessa inlägg https://husplaner.se/wp-content/uploads/2017/09/IMG_1629.jpg och https://husplaner.se/wp-content/uploads/2017/09/P1030499.jpg på bloggen.

 7. Hej
  Hur gick det med Jätte Paddan, blev den färdig?
  // Tord

Lämna ett svar