Tre nyanser av vitt

Det var ett enkelt beslut att måla hela huset vitt, men när man sedan ska välja färg fanns det otaliga nyanser att välja mellan som skapar olika karaktär. Kritvit färg bryts med rött, gult eller blått, för att få en varmare eller kallare ton.

Vita väggar gör att hemmet känns större och rymligare och är också enklare att möblera då det lätt kan kombineras med alla andra färger på mattor, möbler och textilier.

Beckers nyanser:

Kall vit (Alfred 0401, ca pris: 280 kr) Den kallare vita går lite mer åt grått och passar bra i rum med mycket solljus. Nyansen blir också fin mot ett mörkare golv. Använd Kall vit för en svalare känsla.

Kritvit (Vit, ca pris: 280 kr) Kritvit används mycket i modernt inredda hem. Använd Kritvit för en neutral, vit känsla som framhäver andra färger och mönster i rummet.

Varm vit (Antikvit 0502, ca pris: 280 kr) Genom att välja en varm, vit nyans som går mot det gräddvita hållet får man en ombonad, hemtrevlig känsla rummet. Den varmare nyansen passar också bra ihop med moderna lågenergilampor som ofta ger ett kallare, mer blått sken.


Inspirationsbilder från Beckers

Home Decor 2011 trends Ikea

Tips: Det bästa sättet att ta reda på hur det kommer att bli är att provmåla en yta i den kulör och den glans du vill ha och titta på resultatet, både i dagsljus och kvällsljus, innan du bestämmer dig.

2 svar på ”Tre nyanser av vitt”

  1. Hej Patrik & Lotta!
    Jag skulle inte välja denna färg inomhus. Men är helt nöjd med den på fasaden vi har NCS S 0502-Y (vit) infärgad puts på huset och har målat sidobyggnaden i linojefärg. Vi är super nöjda. NCS S 0502-Y (vit) passar fint ihop med den gröna färgen på fönster, dörrar och till de gula tegelpannorna.
    Se tidigare inlägg Hitta rätt färgsättning – få en vacker fasad

  2. Akta er för 0502y, stockholmsvitt. blir cigarettrök av det. Valde lätthet från jotun. mycket nöjd lycka till

Lämna ett svar